pro.ba

SCCA/pro.ba je filmska, tv i video produkcijska kuća osnovana 1998. godine. Filmovi nastali u našoj produkciji učestvovali su i osvajali nagrade na festivalima širom svijeta uključujući između ostalih Cannes Film Festival, Berlinale, Venecija Film Festival, Rotterdam Film Festival, Locarno Film Festval, IDFA, Clermont-Ferrand Film Festival, Goteborg Film Festival, Toronto Film Festival i Sarajevo Film Festival.

SCCA/pro.ba se bavi razvojem originalnih filmskih projekata bosanskohercegovačkih reditelja/redateljki svih generacija koje realizuje sa različitim produkcijskim konceptima – kao evropske i internacionalne koprodukcije, regionalne koprodukcije ili kao niskobudžetne filmove koji se finansiraju isključivo novcem koji je moguće naći na domaćem tržištu. Kao koprodukcijski partner, sarađuje sa regionalnim i evropskim autorima na razvoju i realizaciji projekata evropskih i regionalnih autora, a kao servisni producent promovira snimanje na teritoriji naše zemlje, i posebno u Kantonu Sarajevo.

SCCA/pro.ba producirala je brojne televizijske emisije, umjetničke i edukativne projekte. Od osnivanja djelujemo i na polju produkcije u vizualnim umjetnostima.

SCCA/pro.ba se, u posljednje vrijeme orijentirala i produkciji igranih serija za domaće i strano tržište, sa projektima koji se razvijaju u našoj produkciji i servisirajući i koproducirajući sadržaje partnera iz regije i Evrope.