Soul Train

SOUL TRAIN_still

Sinopsis

Tokom pet dana reperi Frenkie i Kontra, DJ Soul i muzički producent Billain proputovali su više od 500 kilometara posjetivši Tuzlu, Banja Luku, Zenicu, Sarajevo, Konjic i Mostar, susrećući se pritom sa muzičarima iz BiH. U pokretnom studiju bilježili su zvuk i stvarali nove pjesme.

Biografija reditelja

NERMIN HAMZAGIĆ je rođen 1986. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje radi kao asistent. Njegov dokumentarni film SANJARI je uvršten u program petnaestog Sarajevo Film Festivala, a prikazan je i na Filmskom festivalu u Čikagu 2010. godine. Film je, također, nominovan za nagradu Srebreno oko Marketa dokumentarnog filma East Silver u Pragu. Njegov kratki film LIFT je 2009. nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu “Evropa je ovdje” u Plovdivu. Režirao je i dva dokumentarna filma, POSAO IZ SNOVA i OTKAZANO, za Al Jazeeru.

Filmografija

2015 – KALO (kratki), Soul Train (dokumentarni)
2014 – OTKAZANO (dokumentarni)
2013 – POSAO IZ SNOVA (dokumentarni)
2009 – SANJARI (dokumentarni)
2008 – LIFT (kratki)
2007 – VEHABIJE U TRAMVAJU (kratki)

Ekipa

  • Reditelj: Nermin Hamzagić
  • Scenarij: Nermin Hamzagić
  • Direktor fotografije: Amel Đikoli
  • Montažer: Redžinald Šimek
  • Scenografkinja/Kostimografkinja: Emina Kujundžić
  • Muzika: Billain
  • Dizajner zvuka: Alan Omerović
  • Producent: Amra Bakšić Čamo
  • Izvršni producent: Adnan Pavlović
  • Produkcija: SCCA/pro.ba, Red Bull Media House

Tehnički podaci

  • Format: Blu-Ray / HD / 16:9 / 5.1 audio mix
  • Trajanje: 78 min.