Saraj’vo

Sinopsis

SARAJ’VO najbolje opisuje veličinu glavnog grada Bosne i Hercegovine, njegov zavodljivi duh i sveobuhvatnost mikrokosmosa koji omeđuje. Mustafa Mustafić, legendarni snimatelj, snimio je posvetu gradu u kojem je proveo svoj život. SARAJ’VO sumira sve što jedna iznimno neobična sredina, zajedno s njegovim stanovnicima, gostima i turistima, čini gradom.

Biografija reditelja

MUSTAFA MUSTAFIĆ rođen je 1942., u Sarajevu. Završio je Prvu sarajevsku gimnaziju, studirao na AKFU u Zagrebu. Od 1965. radi kao profesionalni filmski snimatelj igranih, kratkih igranih i dokumentarnih filmova, te TV filmova i serija. Predsjednik je Asocijacije snimatelja u BiH.

Filmografija reditelja

  • 2012. – ŽIVI SPOMENIK, dokumentarni
  • 2011. – PUN(A), dokumentarni
  • 2008. – SHOPPING, kratki
  • 2005. – GO WEST
  • 2003. – REMAKE
  • 2002. – 11′ 09” 01 – SEPTEMBAR 11, omnibus
  • 2001. – DER CHINESISCHE MARKT
  • 2000. – CRVENE GUMENE ČIZME, dokumentarni
  • 1994. – MAGAREĆE GODINE
  • 1992. – BULEVAR REVOLUCIJE
  • 1991. – MOJ BRAT ALEKSA; OVO MALO DUŠE
  • 1990. – STANICA OBIČNIH VOZOVA
  • 1989. – KUDUZ
  • 1987. – NEKE NEDJELJE
  • 1986. – POSLJEDNJI SKRETNIČAR UZANOG KOLOSIJEKA
  • 1985. – I TO ĆE PROĆI; DVA PROSTORA U JEDNOM VREMENU, kratki; ONI, kratki
  • 1984. – ANA, kratki
  • 1983. – DOME, SLATKI DOME,kratki; REVIZOR, kratki
  • 1971. – SANJAR, kratki; SKENDETRIJA, kratki; ZA DAN ZA GODINU, kratki; SVJETSKA PREMIJERA, kratki
  • 1970. – DRAGA IRENA; PRVO VIĐENJE, kratki; DIJALOG, kratki; VRANDUK, kratki
  • 1969. – KAMENI SPAVAČ, dokumentarni; IME ČOVJEKA kratki; U KUHINJI, kratki

Ekipa

  • Reditelj i scenarista: Mustafa Mustafić
  • Producenti: Amra Bakšić Čamo
  • Direktori fotografije: Mustafa Mustafić, Almir Đikoli, Faris Dobrača
  • Montažer: Miralem Zubčević
  • Dizajn zvuka: Igor Čamo
  • Originalna muzika: Damir Imamović
  • Produkcija: SCCA/pro.ba

Tehnički podaci

  • Format: DCP / HD / 16:9 / 5.1 audio mix
  • Trajanje: 57 min
  • Jezik: bosanski