Informativni razgovori

dokumentarac Namika Kabila

Bosna i Hercegovina, 2007, 45ʼ, color, DigiBeta
Oficijelna selekcija Sarajevo Film Festivala

Sinopsis

Koliko se sjećamo rata? Da li nam je teško o tome razgovarati? Da li se razgovorom iznenada počinjemo sjećati? Informativni razgovori istražuju traumu, ali ne sa ciljem da istraže ljudsku bol. Naprotiv, ovaj film pokušava da otvori ambise ratnog poricanja, koji su postali dominantna, ali neizgovorena dimenzija svakodnevnog života u postratnoj Bosni i Hercegovini.

Biografija reditelja

Namik Kabil rođen je u Tuzli 1968. godine. Završio je studij filma na Santa Monica Collegu i Los Angeles City Collegu u Los Angelesu, SAD. Trenutno u Sarajevu radi kao pisac, scenarista i filmski reditelj. Napisao je nekoliko scenarija za televizijske projekte, te za igrani filma “Kod amidže Idriza”, reditelja Pjera Žalice.

Filmografija reditelja

  • 2008. Vjernici, dok.
  • 2008. Čuvari noći, igrani film
  • 2007. Informativni razgovori, dok. (Best Documentary, Sarajevo 2007)
  • 2005. Povratak, dok.
  • 2003. Sex Planeta, kratki igrani film
Učesnici: Zagorka Borota, Safet Buljko, Nadja Dizdarević, Nisvet Džanko, Rahela Džidić, Gradimir Gojer, Senka Ibrišimbegović, Amra Kihić, Nedžad Kordić – Brzi, Matija Lapenda, Jasmina Musabegović, Samir i Amir Pašalić, Hasna Sinanović, Dino Šaran, Faruk Šehić, Muhamed Tepić – Hamo
Šminka: Lamija Hadžihasanović
Rasvjeta: Safet Kutlovac
Snimatelj i dizajner zvuka: Igor Čamo
Pjesmu “Haram il’ halal” izvodi: Dino Šaran
Snimatelji: Almir Đikoli, Boris Jugo
Montažer: Timur Makarević
Scenarij: Namik Kabil
Asistent reditelja: Faruk Lončarević
Asistent produkcije: Adis Đapo
Producent: Amra Bakšić Čamo
Reditelj: Namik Kabil

Save

Save